WHAT I EAT IN A DAY #3

OILFREE RED BELL PEPPER HUMMUS

 photo IMG_3905_zpsdxmodx5u.jpg

 photo IMG_3904_zpspvspck3r.jpg

Som lovet kommer her en opskrift på hummus med grillet rød peberfrugt uden tilsat olie. Den er super lækker og sund. Jeg har aldrig været den største fan af helt almindelig hummus, medmindre det er i en wrap, sandwich eller lignende. Jeg prøvede dog på et tidpunkt at købe en hummus med rød peberfrugt i, som jeg var helt vild med, den er bare desværre lidt svær at få fat i, da det var en spotvare i fakta. Derfor tænkte jeg, at jeg måtte prøve at lave min egen – og så uden olie!

Du skal bruge
1 dåse kikærter
1 dåse limabønner (man kan også bruge to dåser kikærter, men limabønnerne giver hummusen en rigtig god cremet konsistens)
2 spsk af vandet fra kikærterne
1 rød peberfrugt
0,5-0,75 dl tahini
0,5 dl citronsaft
3 fed hvidløg
0,5 tsk spidskommen
0,25 tsk paprika
0,25 tsk salt (eller efter behov)

Sådan gør du
Vask peberfrugten og skær den ud i 4 stykker.
Læg dem med skindet opad og pres dem flade med håndfladen.
Stil ovnen på grill 220 grader cirka og lad dem grille til 50% af skindet er sort. Jeg kan faktisk ikke huske hvor lang tid mine fik, men omkring 20-25 min, tror jeg.
Vend peberfrugterne et par gange i løbet af den tid, de er i ovnen.
Når peberfrugterne er færdige i ovnen, pakkes de ind i sølvpapir, og skal ligge og trække der i cirka 10 min.
Herefter kan du fjerne skindet fra peberfrugterne.
Nu kan du komme peberfrugterne (uden skind), samt de resterende ingredienser i en foodprocessor, hvor det hele blendes sammen til en ensformig masse.
Opbevares i en lufttæt beholder på køl.

Spis det i en wrap, sandwich, burger, på rugbrød, til din salat, dyb gulerødder og andre grøntsager i osv.

 photo IMG_3897_zpsrpjwv6hw.jpg

Enjoy!

   

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WHAT I EAT IN A DAY #3