BOOTS 20% OFF

PROTEIN MUFFINS

 photo IMG_8314 ny_zpsta2szsgm.jpg

I dag vil jeg dele en opskrift med jer, jeg selv har brugt 3 gange nu (med variationer). Det er proteinmuffins! De er forholdsvis sunde (meget sundere end almindelige muffins) og har et forholdsvist højt protein indhold. Jeg skriver ‘forholdvis’, da alle har et forskelligt syn på hvad, der er sundt og ikke sundt. De kan f.eks. også laves endnu sundere, hvis man udelader chokoladen (men tro mig, de gør det altså dét lækrere).

Jeg havde ingen vaniljeskyr hjemme, så jeg brugte almindelig skyr. Jeg havde heller ikke rå vaniljepulver og brugte derfor bare vaniljesukker (som selvfølgelig gør det lidt mindre ‘sundt’). Man kan altså variere tingene i en opskrift jo! Der skulle forresten blive til 10 muffins.

Opskriften lyder:

2 bananer (cirka 200 g)

3 øko æg

100 g vaniljeskyr

70 g havregryn

30 g vanilje proteinpulver

1/2 tsk rå vaniljepulver (jeg brugte 1 tsk vaniljesukker)

1 tsk bagepulver

80 g 57% mørk chokolade (ville normalt gå efter en højere % – jeg havde dog ikke andet ved hånden)

 photo IMG_8315_zpswajsfdb3.jpg

Tænd ovnen og sæt den på 200 grader (alm. ovn). Start med at blende alle de tøre ingredienser. Tilføj derefter de våde ingredienser og bananen til sidst (både foodprocessor og alm. blender fungerer). Hvis du føler for det, kan du hakke lidt mørk chokolade og tilføje til blandingen. Til sidst fordeler du dejen i 10 muffinforme og kommer dem i ovnen i  20 minutter – og voila! Lækre, svampede og ‘sunde’ proteinmuffins, perfekte som mellemmåltid.

 photo IMG_8361_zpspznelme3.jpg

 photo IMG_8370_zpsnkmm6lu7.jpg

Næringsindhold uden chokolade:

 photo PicMonkey Collage432_zpsep63zmkj.jpg

Næringsindhold med 57% mørk chokolade:

 photo PicMonkey Collage234_zpsm4jfmzis.jpg

Jeg håber i vil kaste jer ud i denne ret nemme opskrift! Hvis i gør, så skriv endelig i kommentarerne hvad i synes om opskriften!

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOOTS 20% OFF