ASOS SAVED ITEMS #3

SUNDERE PØLSEHORN

 photo IMG_2307_zpssjv0ybmf.jpg

 photo IMG_2323_zpsliwl4tyh.jpg

I dette indlæg vil jeg dele en opskrift med jer på sundere pølsehorn (altså hvornår er noget sundt og hvornår er det usundt?). Jeg mener ihvertfald, at disse pølsehorn indeholder en del mere næringsrige ingredienser end de pølsehorn, du køber hos bageren – og så smager de endda stadig mega lækkert! Opskriften er en jeg har fundet, men så bare har lavet lidt om i. F.eks. har jeg skiftet 4 ud af de 6 dl hvedemel, der skulle i, ud med havregryn, jeg har blendet så det har fået en melet konsistens. Det fungerede faktisk virkelig godt, og måske man endda helt kunne droppe hvedemelen. Det kan være jeg prøver det næste gang.

For det første, vil jeg anbefale, at skifte pølsen ud med en kyllingepølse. Kyllingepølser indeholder mindre fedt og færre kalorier end pølser fra grise, så det er jo en god start.

For at lave dejen til pølsehornene skal du bruge:
200 g gulerødder
25 g gær
2,5 dl lunkent vand
2 tsk olie
1 tsk groft salt
1 æg
1,5 dl grahamsmel
4 dl blendet havregryn
2 dl hvedemel (+ det du bruger, når du skal ælte dejen)

20 kyllingepølser

Vand til pensling

 photo IMG_2311_zps2c2i82dh.jpg

Sådan gør du:
Riv gulerødderne.
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt gulerødderne og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ud og del den i 20 stykker.
Tag hvert stykke og tril rundt om en pølse.
Lad efterhæve i 15 min.
Hornene pensles med vand og bages ca. 15-20 min ved 225 grader (eller 210 grader varmluft, som jeg gjorde, da jeg havde to plader i ovnen på én gang).

Hvis man vil have så lidt brød om pølsen så muligt, kan man tage dejen rundt om pølsen og rulle den på bordet, så man kan fjerne det overskydende dej i enderne. Det gjorde jeg, og det overskydende dej passede lige med én bolle (som også smagte rigtig godt!)

Næringsindholdet i pølsehornene ligger ca. på 127 kcal, 7 g protein, 15 g kulhydrater og 4 g fedt pr. pølsehorn, hvilket jeg synes lyder meget fornuftigt for et pølsehorn, der rent faktisk smager godt. Altså jeg lavede engang nogen med broccoli i, der jo var mega sunde, men de var altså ret klamme og næsten uspiselige, haha 😉

Pølsehornene smager virkelig godt, samtidig med at de indeholder fibre og endda lidt grøntsager i form af gulerødderne! Du kan evt. dyppe dem i sukkerfri ketcup (eller bare almindelig) – og så er de perfekte til madpakken btw!

Enjoy!

6

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ASOS SAVED ITEMS #3